Sevgili öğretmenimiz Nevzat Süer Sezgin rehberliğinde ve Zikzak Grup ev sahipliğinde düzenlenen "Yetişkinler için Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" programının 19.dönem katılımcılarından gönüllü olanlar, topluluğumuza geçiş yaptılar. Aşağıdaki isimleri tıklayarak kendileri hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Hepiniz hoş geldiniz :)
Sevgili Elif Çelebi, Nevzat Süer Sezgin ve Yusuf Çağlayan tarafından derlenen Kentini Arayan Çocuklar kitabımız, 2 Kasım 2024 Cumartesi günü İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi'nde çocuklarla buluşacak.
2020 yılından bu yana çalışmalarına soluksuz devam eden topluluğumuzun 5.Sezonu başlıyor! Güncel sayılarla, "5 ülke, 16 şehir ve 135 katılımcı" ile çocuk edebiyatı özelinde çalışmalara devam ediyoruz.
2022 yılında yaptığımız büyük çalıştaydan sonra aldığımız en önemli karar olan ve topluluğumuzun yönetişim ekibini oluşturan "Eksi 18 Petek" yeni sezon hazırlıklarını tamamladı. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Esra Yazdıç Demir ve Tuğçe Sakallı Gedikali rehberliğinde tasarlanan Eksi 18 Kampüs programının sekizinci döneminin Ekim ayındayız. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Çocukların yaratıcılığını ve cesaretini yüreklendirmeye adanmış özel bir gün olan Dünya Nokta Günü, her yıl 15 Eylül’de kutlanır. Peki nedir nokta günü ile edebiyat bağlantısı? Peter Reynolds isimli yazarın sevilen çocuk kitabı Nokta’dan ilhamla ortaya çıkan Dünya Nokta Günü, uluslararası bir gündür. (devamını okumak için tıklayınız.)
19-28 Nisan 2024 tarihleri arasında İzmir Kültürpark'ta İzBB organizasyonu ile düzenlenecek olan İzmir Kitap Fuarı, çocuk edebiyatı teması ile gerçekleşecek. Yakın Kitabevi ve Eksi 18 Edebiyat Topluluğu iş birliği ile yazarlarımız, çizerlerimiz ve eğitimcilerimiz fuar alanında olacaklar. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Çocukların çok ilgisini çekeceğini düşündüğüm bir kitap var önümde. Merakla, aynı zamanda bilmedikleri birçok şeyi öğrenmenin sevinciyle okuyacakları bir kitap. Sevin Sezgin’in son kitabı bir çocuk romanı. Ay Üssü Ata kitabında 2080 yılında uzay çalışmalarında gelinen gelişmeleri, uzayda, Ay yüzeyinde yapılan incelemeleri anlatırken çocuklara dünyada enerji, su ve yaşamsal kaynakların gittikçe azaldığını, Dünya’yı hor kullandığımızı da anlatıyor yazar. (devamını okumak için tıklayınız.)
Sevgili öğretmenimiz Nevzat Süer Sezgin rehberliğinde düzenlediğimiz ve topluluğumuza girişin tek şartı olan "Yetişkinler için Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" programının 18. dönem katılımcıları aramıza katıldılar. Aşağıdaki isimleri tıklayarak kendileri hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Hepiniz hoş geldiniz :)
Sevgili öğretmenimiz Nevzat Süer Sezgin rehberliği ve Varyant Yayıncılık iş birliğinde; Dilek Yılmaz, Feray Ünal, Gönül Çatalcalı, Gülay Pamuk, Nalan Yılmaz arkadaşlarımızın katılımları ile kurulan proje ekibi, "Cumhuriyet'in 100. Yılı" adını taşıyan beş kitaplık bir set hazırlığına başladı. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Esra Yazdıç Demir ve Tuğçe Sakallı Gedikali rehberliğinde tasarlanan Eksi 18 Kampüs programının yedinci döneminin Nisan ayında sevgili Gamze Bilir Seyhan'ı ağırladık. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Anlaşmazlık sessiz bir kitap. Hiç söz olmasa da içinden çığlıklar, bağrışlar gelebilir size. Eser benim aklıma çocukken öğrendiğimiz dar köprüde karşılaşan iki inatçı keçinin hikâyesini getirdi. Hani, biri yol vermek durumundaydı hayvancıkların, yoksa suyu boyluyorlardı. Su ılıksa yüzüp tadını çıkarabilirlerdi elbet ama ya çok soğuksa ya kaynıyorsa… (devamını okumak için tıklayınız.)
25-31 Mart 2024 haftasında 60'ıncısı düzenlenecek Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında iki önemli çalışmada yer alacağız.
25 Mart 2024, Pazartesi 14.00 / Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi
"Panel: Sürdürülebilirlik ve Savunuculuk"
Kolaylaştıcı: Prof. Dr. Mehmet Ali Akkaya
Panelistler: Prof. Dr. Özgür Külcü, Yusuf Çağlayan, Feray Ünal, Hatice Gümüş
______
25 Mart 2024, Pazartesi 19.00 / Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM)
"Söyleşi: Sürdürülebilirlik ve Savunuculuk"
Kolaylaştıcı: Gülce Başer
Panelistler: Dilge Güney, Güzin Öztürk, Yusuf Çağlayan
Topluluk katılımcılarımızdan sevgili Ayşe Evrim Genç rehberliği ve Petek-Proje ekibinin desteği ile "Birlikte Yazalım" projesi hayata geçiyor. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
İzBB İzelman Anaokulları, Eksi 18 Edebiyat Topluluğu ve Zikzak Grup iş birliği ile düzenlenen eğitim programlarını tamamlayan İzelman Anaokulları'nda görev yapan erken çocukluk eğitimcilerinin katılımı ile on beş kitaplık bir set hazırlığına başladık. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Esra Yazdıç Demir ve Tuğçe Sakallı Gedikali rehberliğinde tasarlanan Eksi 18 Kampüs programının yedinci döneminin Mart ayında Sevgili Behiç Ak'ı ağırlıyoruz. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Yazı değişik semboller topluluğu herkes için. Dünyaya ve eski uygarlıklara baktığımızda birçok farklı yazı olduğunu görüyoruz. Mısır hiyeroglifleri, runik yazılar, Çin alfabesi... Bunları okuyamıyoruz. Hatta bilmiyorsak İngilizce kelimeler bile bir anlam ifade etmiyor bizim için. Çünkü onlar sesleri hapsettiğimiz semboller. Ve onlar ancak bilince anlam kazanabiliyorlar. (devamını okumak için tıklayınız.)
Sevgili Esra Yazdıç Demir ve Tuğçe Sakallı Gedikalı rehberliğinde tasarlanan Eksi 18 Kampüs programının yedinci dönemini Şubat - Haziran 204 arasındaki beş ay boyunca devam edecek. Topluluk katılımcılarımıza açık bu proje hakkında bilgi almak ve kayıt olmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Sevgili öğretmenimiz Nevzat Süer Sezgin rehberliğinde düzenlediğimiz ve topluluğumuza girişin tek şartı olan "Yetişkinler için Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" programının 17. dönem katılımcıları aramıza katıldılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları'nın eğitimcilerinin bulunduğu kapalı grup ile eğitimlerini tamamladılar. Aşağıdaki isimleri tıklayarak kendileri hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Hepiniz hoş geldiniz :)
Sevgili Esra Yazdıç Demir rehberliğinde tasarlanan Eksi 18 Kampüs programının beşinci döneminin Mayıs ayında Prof. Dr. Tülin Sağlam'ı ağırlıyoruz. Bu buluşmada "Profesyonel Çocuk Tiyatro Metinlerinin İncelenmesi ve Yorumlanması" başlığı altında konuşacağız.
Sevgili Dilek Yılmaz'ın çağrısı ile bir araya gelen Kıpırtı Çocuk yayın kurulu, topluluk destekli bir dergi olarak iki yılını geride bıraktı. 2023 Ocak ayı itibari ile daha kullanışlı bir web sayfası görünümüne dönüştü. Ayrıntılı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Sevgili öğretmenimiz Nevzat Süer Sezgin rehberliğinde düzenlediğimiz ve topluluğumuza girişin tek şartı olan "Yetişkinler için Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" programının 15. dönem katılımcıları aramıza katıldılar. Aşağıdaki isimleri tıklayarak kendileri hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Hepiniz hoş geldiniz :)
Çocukluğumuzda severek dinlediğimiz masalları, şimdi çocuklarımıza anlatırken/okurken değiştirme ihtiyacı duyduğunuz oldu mu? Masalların; günümüz gerçekleriyle çelişen, tek cinsiyet üzerinden yargılar üreten iletiler içermeleri; kadınları güçsüz ya da kötü, erkekleri ise her zaman kahraman ilan etmeleri dikkatinizi çekti mi? Eğer öyleyse birlikte yepyeni masalların peşine düşmüşüz demektir. (devamını okumak için tıklayınız.)
Sevgili öğretmenimizin kızı sosyolog Dicle Koğacıoğlu anısına bu yıl on üçüncü kez düzenlenecek "Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü Konferansı" 24 Aralık 2022 Cumartesi günü 13.30-17.30 saatleri arasında hibrit olarak gerçekleşecek. Türkiye'de toplumsal cinsiyet odaklı çalışmaları desteklemek ve genç araştırmacıları teşvik etmek amacıyla düzenlenen konferansta, makale ödülüne başvuranlar çalışmalarını sunarken konferansın sonunda gerçekleşecek ödül töreninde 2022 yılı ödülleri sahiplerini bulacak. Konferans herkesin katılımına açıktır. Çevrim içi olarak katılmak için zoom uygulaması üzerinden kayıt yaptırmak gereklidir.
Zoom kaydı: https://bit.ly/DK_Konferans_2022
"Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Mor Masallar" başlığı ile toplululuğumuzdan sevgili Nevzat Süer Sezgin, Elif Çelebi, Melek Karanis paylaşımlarda bulunacak.
Ormanın Kalbindeki Ağaç, Feray Ünal’ın yazdığı, Tuğçe Temiz’in resimlediği bir çocuk kitabı. Kahramanları, Perisuyu Çayı kıyısındaki ulu meşe ağacı, meşenin gövdesindeki kovukta üç sevimli yavrusuyla yaşayan sincap ailesi, ağacın dallarına yuva yapan, ötüşen kuşlar ve orman. (devamını okumak için tıklayınız.)
Sevgili Dilge Güney'in rehberliğinde tasarlanan Eksi 18 Kampüs programının dördüncü döneminin Aralık ayında Ümit Kireççi'yi ağırladık. Bu buluşmada; çizgi roman sanatının tarihi, anlatım unsurları, hedef kitleyle kurduğu ilişki ve ekollerle türler üzerinden çocuklarla genç okur üzerindeki etkilerini ele aldık.
Sevgili Dilge Güney'in rehberliğinde tasarlanan Eksi 18 Kampüs programının dördüncü döneminin Kasım ayında Doç. Dr. Nazmi Ağıl'ın çocuk edebiyatı ve özelinde çocuk şiirleri üzerine düşüncelerini dinleyecek; sonrasında çocuk şiiri yazma sürecinden ve kitaplarından söz edeceğiz.
Sevgili öğretmenimiz Nevzat Süer Sezgin rehberliğinde düzenlediğimiz ve topluluğumuza girişin tek şartı olan "Yetişkinler için Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" programının 14. dönem katılımcıları aramıza katıldılar. Aşağıdaki isimleri tıklayarak kendileri hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Hepiniz hoş geldiniz :)
Covid-19 virüsünün ülkemizde de görüldüğü Mart 2020’de bilinmezlik, şaşkınlık ve kaygı sardı yaşamımızı. Çocuklar da dâhil hepimiz maskeyle, sık sık el yüz yıkama, sosyal mesafe önlemleriyle tanıştık. Henüz hayatın başındaydı çocuklar, olağan akışın ne olduğunu bilemeden korkulu tünelde geçti günleri. Onların duygularını dile getirmek, yalnız olmadıklarını göstermek için Nevzat Süer Sezgin yirmi yazardan öyküler derledi; Ah Korona Vah Korona Öyküleri kitabı üzerine konuştuk. (devamını okumak için tıklayınız.)
Sevgili Elif Çelebi'nin öncülüğünde öğretmenimiz Nevzat Süer Sezgin ve Yusuf Çağlayan'ın çağrısı ile bir araya gelen otuz bir yazarımız "Kentini Arayan Çocuklar" derlemesinde buluştular. Sevgili Hasan Karaca'nın kapak tasarımı ile Yakın Çocuk tarafından basılan derleme kitabımız yakında raflarda.
Ayrıntılı bilgi almak isterseniz buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.
21 Ekim 2022 Cuma günü 19.00 - 21.30 arasında İzmir Karşıyaka'daki Zikzak Grup'ta yüz yüze düzenlenecek olan buluşma, Zoom üzerinden de yayınlanacak. Buluşmanın içeriğine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi almak isterseniz buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Dilge Güney'in rehberliğinde tasarlanan Eksi 18 Kampüs programının dördüncü dönemini sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çocuk ve gençlik edebiyatını kendine mesele edinmiş yazar ve yazar adaylarından oluşan topluluğumuzun öğrenme merakını beslemesini ve üretme isteğini pekiştirmesini hedeflediğimiz Eksi 18 Kampüs'ün dördüncü döneminde yepyeni konular ve değerli konuklar ile birlikte olacağız.
Topluluk katılımcılarımızdan sevgili Gülnaz Çağlayan'ın kitabı "Eyvah! Yaprak Bitleri", Yakın Çocuk Yayınları'ndan yayımlandı. Ayrıntılı bilgi almak isterseniz buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Topluluk katılımcılarımızdan sevgili Sultan Topçu'nun rehberliği ve 12. dönem katılımcılarımızın iş birliği ile yeni bir derleme şiir kitabı projesi başlıyor: Tam 12'den. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Topluluk katılımcılarımızdan sevgili Burçak Temel ve Uğraş Demir'in rehberliği ve U-Stroy iş birliği ile yeni bir proje başlıyor: Ergodik Masallar. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Öyküler, masallar, şiirler, manzum hikayeler ve yazmalı, çizmeli, kesmeli, biçmeli, eğlenmeli, oynamalı bir dolu etkinlikler ile dergimizin 9. sayısı, 1 Temmuz 2022'de yayımlandı. Her yaştan ilgili herkesin kullanımına açık ve ücretsiz olan dergimizi dijital araçlarınız ile son derece kolay inceleyebilir, dilerseniz çıktısını alabilirsiniz. 9. Sayımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Dilge Güney'in rehberliğinde düzenlediğimiz Eksi 18 Kampüs projemizin 3'üncü döneminin son konuğu olarak dünya çocuk edebiyatına adına altın harflerle yazdırmış usta bir kalemi; sevgili Asa Lind'i misafir ettik. Buluşmada bize eşlik edecek olan sevgili Ali Arda'yı tekrar görmekten büyük mutluluk duyduk :)
Özellikle kentlerde yaşayan çocuklarımızın çimlere oturmaktan, ağaca tırmanmaktan ve havada uçuşan sinek ve kelebeklerden korkan, yediği yiyeceğin fabrikalarda yapıldığını düşünen, toprakta bir bitkiden elde edildiğinin farkında olmayan bireylere dönüştüğü zamanlardayız. (devamını okumak için tıklayınız.)
Bir çocuğa sevdiğiniz yazarın kitabını uzatsanız ve çok beğeneceğini söyleseniz, belki de ilgilenmez. Ama ona, o yazarı ve kitaplarını merak ettirecek, yaşına uygun tarzda yazılmış başka kitap sunarsanız, büyük olasılıkla geri çevirmez. Hele bu renkli resimli gezi kitabıysa... (devamını okumak için tıklayınız.)
Oya Uslu’nun yazdığı ve Beste Örge Sağlam’ın resimlediği “Hayalim Pupa Yelken” Eylül 2021'de Yakın Çocuk tarafından basılmış bir çocuk kitabı. Yazarın bu alanda yayınlanmış onlarca eserinden en yenisi. Böylesi yetkin bir kalemin daha birçok yapıt üretmesini gönül istiyor. Kitap üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde en az işlenmiş deniz konusunu işlemesiyle de edebiyatımızın bu alanına önemli bir armağan olmuş. (devamını okumak için tıklayınız.)
Topluluk katılımcılarımızdan sevgili Elif Bülbül'ün Mars Kedileri kitabı Final Kültür Sanat Yayınları'ndan yayımlandı. Ayrıntılı bilgi almak isterseniz buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Topluluk katılımcılarımızdan sevgili Esra Yazdıç Demir'in Büyüteç Dedektifleri kitabı Ay Çocuk-Fenomen Çocuk'tan yayımlandı. Ayrıntılı bilgi almak isterseniz buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Dilge Güney'in rehberliğinde düzenlediğimiz Eksi 18 Kampüs projemizin 3'üncü dönemini çok heyecanlı bir buluşma ile tamamlıyoruz. Dünya çocuk edebiyatına adına altın harflerle yazdırmış usta bir kalemi; "Çocuk Edebiyatına Dair" konuşmak için sevgili Asa Lind'i misafir ediyoruz. Buluşmada bize eşlik edecek olan sevgili Ali Arda'yı tekrar görecek olmaktan dolayı da çok mutluyuz :)
Topluluk katılımcılarımızdan sevgili Esra Yazdıç Demir, "Burnumun Renkleri ve Umami" kitabı ile Gülten DayıoğluVakfı'nın düzenlediği 2021 yılı Çocuk ve Gençlik Romanı Ödülü'nü aldı. Sevgili Dilge Güney'in de "Çocuklar Niçin Okumalı?" açık oturumunda konuşmacı olarak yer aldığı organizasyon, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde gerçekleşti. Her iki arkadaşımızı da gönülden kutluyoruz :)
Sevgili Uğraş Demir'in yazdığı ve sevgili Hasan Karaca'nın resimlediği Karşıyaka Macerası kitabı, Karşıyaka Belediyesi'nin armağanı olarak çocuklara dağıtıldı. Ege Üniversitesi, Öğretmen Kulübü ve Fen Öğretmenleri Derneği iş birliği ile düzenlen Fen Bilimleri Etkinliği'nde, bir macera oyunu kurgusu ile çocuklar, tüm gün boyunca bilimsel çalışmaları deneyimlediler. Sonunda da şifreleri çözüp kitaplarına ulaştılar. Emek veren herkesi kutluyoruz :)
Etkinliğin nasıl geçtiğini izlemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili öğretmenimiz Nevzat Süer Sezgin ve Yusuf Çağlayan tarafından derlemesi yapılan "uzaktan eğitimde mizah öyküleri" derleme projemizin kitabı Yakın Çocuk'tan yayımlandı. Topluluğumuzdan 30 farklı yazarımızın katıldığı "Çevrim İçi Gülmece" kitabımızın imza günü, 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü 16.30 - 18.30 arasında İzmir'deki Yakın Kitabevi'nde olacak. Hepinizi bekliyoruz.
Öyküler, masallar, şiirler, manzum hikayeler ve yazmalı, çizmeli, kesmeli, biçmeli, eğlenmeli, oynamalı bir dolu etkinlikler ile dergimizin 8. sayısı, 1 Mayıs 2022'de yayımlandı. Her yaştan ilgili herkesin kullanımına açık ve ücretsiz olan dergimizi dijital araçlarınız ile son derece kolay inceleyebilir, dilerseniz çıktısını alabilirsiniz. 8. Sayımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili öğretmenimiz Nevzat Süer Sezgin'in son dönem katılımcılarından olan sevgili Betül Kotan Atak, Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı'nın düzenlemiş olduğu 2021 yılı Çocuk Romanı Ödülü'nde finalistler arasında olarak büyük bir başarıya imza attı. Kendisini çok tebrik ederiz. Sevgili Betül Kotan Atak'ı daha yakından tanımak için buraya tıklayabilirsiniz.
Son dönem katılımcılarımızdan sevgili Sultan Topçu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kaleme aldığı metni ile dev bir organizasyona imza attı. Işıkkent Eğitim Kampüsü'nün öğretmen ve öğrencileri, Engin Hipiler'in anlatımı ve İzmir Devler Senfoni Orkestrası ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde buluştu. Kendisini çok tebrik ederiz. Sevgili Sultan Topçu'yu daha yakından tanımak için buraya tıklayabilirsiniz.
Etkinlikten on dakikalık bir kesit izlemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili öğretmenimiz Nevzat Süer Sezgin'in geçmiş dönem katılımcılarından olan sevgili Esra Yazdıç Demir, çok büyük bir başarıya imza attı. Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı'nın düzenlemiş olduğu 2021 yılı Çocuk Romanı Ödülü'nü Burnumun Renkleri ve Umami adlı eseri ile kazandı. Çok tebrik ederiz. Sevgili Esra Yazdıç Demir'i daha yakından tanımak için buraya tıklayabilirsiniz.
Çocuğa Dair Söyleşiler'in Mayıs ayında "Çocuk ve Sinema" konusu ile topluluk katılımcılarımızdan Sevgi Sıla Bilgin ile birlikte olacağız. Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyesi ve Yeni Türk Edebiyatı ana bilim dalı başkanı olarak çalışan Prof. Dr. Meral Demiryürek hocamız ile buluştuk ve "Geleceğin Mimarları: Kadından Çocuğa Gülten Dayıoğlu ve Döl" üzerine bir Kahve Sohbeti yaptık. Yayın kaydına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Sizce dostluğun tadı nasıl anlatılır? Şekerle mi balla mı? Hani “Ay çok şekersin!” deriz ya bazen sevdiğimiz kişiye, o da mutlu mutlu güler. Çünkü bilir şekerin tadını. Peki hayvanlara bu tat nasıl anlatılır? (devamını okumak için tıklayınız.)
Sevgili Dilge Güney rehberliğinde düzenlediğimiz Eksi 18 Kampüs projemizin 3. dönem çalışmaları kapsamında sevgili Gülten Dayıoğlu'nu ağırlıyoruz. "Döl'den Yanardağın Yankısı'na" başlığı ile Türk edebiyatının kilometre taşlarından biri olan Gülten Dayıoğlu ile söyleşeceğiz.
Çocuğa Dair Söyleşiler'in Nisan ayında "Çocuk ve Sağlık" konusu ile topluluk katılımcılarımızdan Dr. Ayşe Evrim Genç ile birlikte olacağız. Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
Çocuğa Dair Söyleşiler'in Mart ayında "Çocuk ve Kaygı" konusu ile topluluk katılımcılarımızdan klinik psikolog Ceyda Yanar vardı. Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
Topluluk katılımcılarımızdan sevgili Burçak Temel, Gülnaz Çağlayan, Uğraş Demir ve Yusuf Çağlayan'dan oluşan "Eksi 18" takımı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Yayıncılık Fikir Maratonu"nda ön elemeyi geçerek İstanbul'da yapılacak final etabına davet aldılar. 7 - 8 Mart 2022'de düzenlenecek yarışmada kendilerine başarılar diliyoruz. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Öyküler, masallar, şiirler, manzum hikayeler ve yazmalı, çizmeli, kesmeli, biçmeli, eğlenmeli, oynamalı bir dolu etkinlikler ile dergimizin 7. sayısı, 1 Mart 2022'de yayımlandı. Her yaştan ilgili herkesin kullanımına açık ve ücretsiz olan dergimizi dijital araçlarınız ile son derece kolay inceleyebilir, dilerseniz çıktısını alabilirsiniz.
Sevgili öğretmenimiz Nevzat Süer Sezgin yürütücülüğü ve 11. dönem katılımcılarımızın öncülüğünde yeni bir söyleşi dizisi başlıyor. Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Dilge Güney rehberliğinde düzenlediğimiz Eksi 18 Kampüs projemizin 3. dönem çalışmaları kapsamında sevgili Akın Düzakın'ı ağırladık. Norveç'in IBBY komitesi tarafından 2002 de Hans Christian Andersen ödülüne, 2008'de de Astrid Lindgren edebiyat ödülüne Norveç'ten aday gösterilen Akın Düzakın ile "Resimli Kitaplarda Resim - Metin İlişkisi ve Öykünün Kitapta Sahnelenişi" üzerine çalıştık.
Tekerleme şekerleme haydi takıl peşime gel benimle. Halk edebiyatının alanı en geniş, fakat üretimi en az olan kahramanı tekerlemelere, alandaki çocuklarla çalışan topluluğumuzun okul öncesi öğretmenlerinden yeni bir bakış açısı gerekli dedik. Eğlenmenin, keyifle oyun oynamanın, heyecanla başlayacak masalı dinlemenin keyfine diyecek çok söz bulduk. Sevgili Nevzat Süer Sezgin’in geç kalmayın, hemen başlayın sözü üzerine yola çıktık. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Topluluk katılımcılarımızdan sevgili Elif Bülbül'ün kitabı, Yağmur Yayın Grubu'ndan yayımlandı. Zoenya Yeşil İsyan için ayrıntılı bilgi almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Topluluk katılımcılarımızdan sevgili Dilek Yılmaz'ın yürütücülüğü ve 5. dönem katılımcılarımızın öncülüğünde başlayan kitap kulübü, yepyeni adı ile okumalarına devam ediyor. Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
Her bakış, duruş, söz, eylem, eylemsizlik bir ideolojinin yansımasıdır. Farkında olsak da olmasak da hepimizin benimsediği ideoloji vardır. “Ben ideolojiden anlamam ya da benim öyle bir görüşüm yok.” demek gerçeği yansıtmaz. Çünkü böyle söyleyenler aslında sistemin geçerli saydığı ideolojiyi benimsemişlerdir. Sistem, ideolojisini öylesine içselleştirmiştir ki siz düşüncelerinizin son derece olağan, özgür, mutlak geçerli olduğunu sanabilirsiniz. (devamını okumak için tıklayınız.)
Diğer insanlar için yazı ne kadar önemliyse görme engelliler için de o kadar önemlidir. 1830 yılına kadar görme engelliler, okuyup yazabilecekleri bir yazı sistemine sahip değillerdi. Bu nedenle karanlık bir dünyada yaşıyorlardı. Yazılı bilgi kaynaklarından yararlanma olanakları yoktu, eğitim alamıyorlardı. Kulak yoluyla sürdürülmeye çalışılan eğitim ise görme engellilerin çok sınırlı konularda ve sınırlı düzeylerde yetişmelerini sağlayabiliyordu. Braille yazının bulunuşu görme engellilerin dünyasında bir devrim yaratmıştır. “Braille Alfabesi” olarak adlandırılan yazı, bulan kişinin adı ile anılmaktadır. (devamını okumak için tıklayınız.)
Nevzat Süer Sezgin’in derlediği ve çocuk hakları konulu öykü kitabı "Haydi Tut Elimi".
Manisa Sarıgöl’ün Alemşahlı Köyü’nden -resmi olarak mahalle- 5. sınıf öğrencileri Nisanur Yılmaz ve Eylül Selçuk ile Haydi Tut Elimi kitabıyla ilgili söyleştik. Köydeki ortaokul öğrencileri taşımalı sistemle başka bir köye, Dadağlı Ortaokulu’na gidiyorlar. Tatilde kitabı pek çok kez okuyup üzerinde düşünme fırsatı buldular. Neler söyleyeceklerini merak ederek hemen konuya girdik. (devamını okumak için tıklayınız.)
Bu derste önce dijital okuma kavramı tanımlanarak, neden ortaya çıktığı ve türleri açıklanacak, daha sonra dijital okuma ile kağıttan okuma arasında ne gibi farklar olduğu, bir başka deyişle, dijital okumanın avantaj ve dezavantajları tartışılacaktır. Son olarak da dijital okuma araçları ve materyallerinin neler olduğu ile dijital okuma içeriğine nasıl ve nerelerden ulaşabileceğimiz anlatılacaktır.
Çocuk... Küçük insan yavrusu… Masum, temiz, toy, korunmaya ve bakıma muhtaç, “eğitilip şekillendirilebilir” diye düşünülen canlı. Kimine göre aileye, kimine göre hem aileye hem de topluma ait varlık. Geleceğin mimarı, umudu, vatanın bekçisi, daha neler neler… Peki hep böyle miydi? Elbette değil.(devamını okumak için tıklayınız.)
Klaros’un Gizemi, iki kardeşin Ahmetbeyli Köyüne yaz tatilini geçirmek için gitmeleriyle başlıyor. Çocukların anne ve babaları akademisyendir ve bir araştırma için yurt dışına çıkmak zorundadırlar. Ada’yla Fırat’ı, dedeleri ve babaannelerinin yanına bırakmaları gerekmiştir. (devamını okumak için tıklayınız.)
Sevgili Dilge Güney'in rehberliğinde düzenlediğimiz Eksi 18 Kampüs'ün 3. Dönemi başladı. Ocak ayında 2005 yılından bu yana çeviri hizmetleri, telif hakları yönetimi, yayıncılık danışmanlığı, uluslararası edebiyat etkinlikleri organizasyonu gibi alanlarda çalışmalar yapan Kalem Ajans'ı ağırladık.
Kitap okuma edimini ilk sırada tutup diğer çeldirici etmenlerin önüne geçirebilmek için her zamankinden çok ve doğru kitaplara gereksinmemiz var. Sevgili Nalan Yılmaz’ın çocuklar için kaleme aldığı kitap bu açıdan çok değerli. Bir çocuk kitabında bulunması gereken her şey var, bulunmaması gereken hiçbir şey yok. (devamını okumak için tıklayınız.)
Geliyorlar'da kimler mi geliyor? Kendisine sıcak yuva arayan küçük bir köpek, mağazadan alındıktan sonra başına gelmedik kalmayan bir oyuncak panda, hırsızlıkla suçlanan bir karga, hatta uçan bir at... Daha kimler kimler var bu kitapta. Ama hepsinin ortak yönü sevgi... Sevgi dolu öyküleriyle geldiler... (devamını okumak için tıklayınız.)
Kitabın yazarı Gülay Pamuk, çizeri de Hasan Karaca. Kitabı elimize alır almaz sevimli unutkan dedemizle tanışıyoruz. Yani bizi ilk selamlayan çizer Hasan Karaca oluyor. Dedenin elinde bastonu, şapkasında minik bir kuş. Sayfaları çevirdikçe hikâyenin hep pozitif düşüncelerle ilerlediğini görüyoruz. Resimler de bunu destekliyor. Yazar ve çizer arasında uyum harika. Unutkan Dede’yi, torunu Atakan’ı, her çizimde, her satırında gülümsetiyorlar. Bir iki çizimde onları düşünürken görüyoruz. Düşünmek kadar güzel olan, başka bir şey var mı? (devamını okumak için tıklayınız.)
Sevin Sezgin’in kaleminden gizem, merak, tatil, dayanışma ve mitoloji içeren bir kitap okumak çok keyifliydi. Anne ve babalarının iş gezileri nedeniyle yaz tatillerini köyde, dedesinin yanında geçirmek durumunda kalan iki kardeş… Ada ve Arda, sıkıcı bir tatil olacağını düşünürler önce. Arkadaşlık, çevre bilinci ve hayvanlarla dostluk derken kahramanlarımız günlerini güzel olduğu kadar yararlı bir biçimde geçirmek için çabalarlar. (devamını okumak için tıklayınız.)
Düşünsel katılımı zorunlu kılan okumak edimi, eleştirel bir düşünce biçimini oluşturmuş, çağdaş, demokratik bireyler olabilmenin koşuludur. Kitaplar sayesinde oluşan bu süreç çocukluktan başlar, hayal gücünü besleyerek duyusal ve düşünsel bütünlük sağlanmasına yardım eder, yaşam boyu sürer. (devamını okumak için tıklayınız.)
Öyküler, masallar, şiirler, manzum hikayeler ve yazmalı, çizmeli, kesmeli, biçmeli, eğlenmeli, oynamalı bir dolu etkinlikler ile dergimizin 6. sayısı, 1 Ocak 2022'de yayımlandı. Her yaştan ilgili herkesin kullanımına açık ve ücretsiz olan dergimizi dijital araçlarınız ile son derece kolay inceleyebilir, dilerseniz çıktısını alabilirsiniz.
Sevgili Dilge Güney'in rehberliğinde düzenlediğimiz Eksi 18 Kampüs'ün 3. Dönemi başlıyor. Ocak ayında 2005 yılından bu yana çeviri hizmetleri, telif hakları yönetimi, yayıncılık danışmanlığı, uluslararası edebiyat etkinlikleri organizasyonu gibi alanlarda çalışmalar yapan Kalem Ajans'ı ağırlıyoruz.
Kitabı elime aldım. İlk sayfasını açtım. Nalan Yılmaz’ın kısa özgeçmişinden sonra bir sayfa daha çevirdim. İşte, bu benim sayfam. Nalan imzalamış ve “Yaşama sevincin hep sürsün,” diye yazmış. Bana öykülerini özetlemiş. Her biri yaşama sevinciyle iç içe. Okurken yer yer gülüyorum. İnce ince işliyor mizahını. (devamını okumak için tıklayınız.)
Çocuk ve gençlik edebiyatını kendine mesele edinmiş yazar ve yazar adaylarından oluşan topluluğumuzun öğrenme merakını besleyecek, üretme isteğini pekiştirecek bir eğitim modelini, yaşam boyu öğrenme ilkesine uygun olarak tasarladık ve adına da "Eksi 18 Kampüs" dedik. Sevgili Dilge Güney rehberliğinde düzenlenen Eksi 18 Kampüs'ün 3. Dönemi başlıyor. (devamını okumak için tıklayınız.)
Yediden yetmişe herkesin keyif alacağı, ironileriyle, konuların zenginliğiyle doyurucu bir kitap okumak ister misiniz? Yayla Boztaş'ın yazdığı Barış Çınar'ı kitabı hakkında Vicdan Efe'nin kaleme aldığı Açık Kürsü yazısına bir göz atabilirsiniz. (devamını okumak için tıklayınız.)
Topluluk katılımcılarımızdan Nevzat Süer Sezgin, Elif Çelebi ve Gülay Pamuk rehberliğinde yeni bir derleme kitap projesi başlıyor. Çocuğun yaşamına renk katan, onu eğlendiren aynı zamanda da eğiten masalların, günümüz toplumsal yapısıyla uyuşmadığını düşünüyorsanız ve toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında, 21. yüzyıla uygun “yeni masallar yazalım” diyorsanız… Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Feray Ünal, mevsimleri, doğadaki ortak yaşamı ve bu ortaklığın tüm canlılara katkısını ORMANIN KALBİNDEKİ AĞAÇ kitabında öğretici olmayan bir dille anlatmış. (devamını okumak için tıklayınız.)
Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı ve ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları'nın 4. Çocuk Edebiyatı Ödülleri'nde Yeraltı Canavarı kitabı 7-11 yaş kategorisinde en iyi öykü kitabı seçildi. Nicelerine!
Eksi 18 Kampüs projesinin sosyal sorumluluk ayağında İzmir Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü ile çalışacağız. Şube müdürü Nezihe Hanım ile son hazırlıklarımızı tamamladık.
Gönül işidir yazmak; yaşama biçimi, görünenin arkasına bakıp oradakiyle bütünleşme. Kimi zaman parmağınıza konan uğurböceği uçmaya hazırlanırken son anda onun kanatlarına atlayıvermek, yepyeni bir maceraya doğru yol almak, kimi zaman ise bulutlardan seslenmektir yeryüzüne. (devamını okumak için tıklayınız.)
"Yazar, editör, emekli öğretmen olan Nevzat Süer Sezgin ile çocuk edebiyatı üzerine sohbet ettik. Bu alanda yazmanın incelikleri ve dikkat edilmesi gerekenler üzerine görüşlerini belirten Sezgin; aynı zamanda ezbersiz eğitim ve bütünsel eğitim projelerinin de mimarlarından. Dolayısıyla eğitim, çocuk, edebiyat ve pek çok konu ile zenginleşen sohbetimizde çocuk edebiyatının tarihsel süreç içindeki değişim ve dönüşümünü de konuştuk. Eksi 18 Edebiyat Topluluğu adında bir grubu olan Sezgin, yazar adayları için bir çeşit okul olan bu grubun çalışmalarından ve projelerinden de bahsetti."
Yayın Bağlantısı: https://www.youtube.com/watch?v=RbaJpLkfTaw
Topluluk katılımcılarımızdan sevgili Oya Uslu'nun yeni kitabı, Yakın Çocuk Yayınları'ndan yayımlandı. Hem de bir başka katılımcımız sevgili Beste Sağlam'ın enfes çizimleri ile. Hayalim Pupa Yelken için ayrıntılı bilgi almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili öğretmenimiz Nevzat Süer Sezgin ile devam eden eğitim programlarımızın 11. döneminden aramıza katılan arkadaşlarımızla tanışmak ve hep birlikte yeniden bir araya gelebilmek için bir etkinlik davetidir. 21 Kasım 2021 Pazar günü 11.00 - 12.30 saatleri arasında gerçekleşecek ve topluluk katılımcılarımızdan toplam 48 kişi ile eş zamanlı iki atölye çalışmamız olacak. Bilgi almak ve kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Topluluk katılımcılarımızdan sevgili Ebru Köfter'in yeni kitabı, Bilgiyolu Kültür Yayınları'ndan yayımlandı. Hokus Pokus Karamelus için ayrıntılı bilgi almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Topluluk katılımcılarımızdan sevgili Güzin Öztürk'ün yeni kitabı, Tudem'den yayımlandı. Süper Koşucu için ayrıntılı bilgi almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Topluluk katılımcılarımızdan sevgili Dilge Güney'in yeni kitabı, Altın Kitaplar'dan yayımlandı. Saatim Tik Ka Tik Ka için ayrıntılı bilgi almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Öyküler, masallar, şiirler, manzum hikayeler ve yazmalı, çizmeli, kesmeli, biçmeli, eğlenmeli, oynamalı bir dolu etkinlikler ile dergimizin 5. sayısı, 1 Kasım 2021'de yayımlandı. Her yaştan ilgili herkesin kullanımına açık ve ücretsiz olan dergimizi dijital araçlarınız ile son derece kolay inceleyebilir, dilerseniz çıktısını alabilirsiniz.
Sevgili öğretmenimiz Nevzat Süer Sezgin rehberliğinde düzenlediğimiz "Yetişkinler için Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" programına katılan katılımcılarımızdan gönüllü olanlar, topluluğumuza katıldı. Ayrıntılı bilgi almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Topluluk katılımcılarımızdan sevgili Kader Varlık'ın yeni kitabı, Nobel Çocuk Yayıncılık'tan yayımlandı. Kediler Giremez Apartmanı için ayrıntılı bilgi almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Çocuk, kent yaşamı içinde varlığını gösteremeyen bir varlık. Günümüzde sokak oyunları yok olmaya yüz tutmuş, devasa bina ve caddeler her yanı işgal etmiş durumda. Haydi gelin, sevgili Elif Çelebi'nin projesine bir göz atalım. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Bu yazıda kavramsal farklılıkları tanımlamaya çalışırken, “aidiyet duygusu” çerçevesinde kenti, çocuk özelinde sorgulamak istiyorum ve tabii ki kitaplar bana her zamanki gibi destek olacak. (devamını okumak için tıklayınız.)
Sevgili Dilge Güney'in rehberliğinde düzenlenen Eksi 18 Kampüs'te "Çocuk Edebiyatının Psikolojisi" konusu ile İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç Dr. Marilena Leane Taşcılar'ı ağırlayacağız. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Topluluğumuzun öz kaynakları ile hazırladığımız dergimizin 4. sayısı 1 Eylül 2021 itibari ile okurlarla buluşuyor. Bir dolu içerik için web sayfamızı ziyaret edebilir, çevreniz ile bu bağlantıyı paylaşabilirsiniz.
Sevgili Dilge Güney'in rehberliğinde düzenlenen Eksi 18 Kampüs'te "Çocuk Tiyatrosu ve Çocuk Oyun Yazımı" teması ile tiyatro sanatçısı Gürol Tonbul'u ağırladık. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili öğretmenimiz Nevzat Süer Sezgin rehberliğinde düzenlediğimiz "Yetişkinler için Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" programının yeni dönemi, 1 Eylül 2021 Çarşamba günü düzenleyeceğimiz tanışma toplantısı ile başlıyor. Ayrıntılı bilgi almak ve kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Dilge Güney rehberliğinde düzenlenen Eksi 18 Kampüs projesinin Temmuz ayında Can Çocuk Yayınları’nda kurgu editörlüğü ve beraberinde yayın yönetmeni yardımcılığı görevini sürdüren sevgili Mehmet Erkurt'u "Çocuk Edebiyatına Editoryel Bakış" konusu ile misafir ediyoruz.
Fazıl Hüsnü Dağlarca, ilk ezberlediğim şiirlerin şairi. Şiirleriyle tanışıklığımız Larnaka'daki çocukluğuma rastlar. Sekiz yaşlarındaydım. "Mustafa Kemal'i Gördüm Düşümde" şiirini, tüm gün bahçedeki beyaz salıncakta okurdum. (devamını okumak için tıklayınız.)
Sevgili Dilge Güney'in rehberliğinde düzenlenen Eksi 18 Kampüs'te "Çocuklar için estetik bir uyaran: Edebiyat"" teması ile Prof. Dr. Sedat Sever'i ağırladık. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Dilge Güney rehberliğinde düzenlenen Eksi 18 Kampüs projesinin ikinci dönemi, Temmuz - Aralık 2021 arasındaki altı ay boyunca devam edecek. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Ormanın Kalbindeki Ağaç, Tuğçe Temiz'in çizgileri ve Yakın Çocuk etiketiyle okurlarla buluşmak üzere raflardaki yerini aldı. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili öğretmenimiz Nevzat Süer Sezgin ile 60 programdır devam eden yayınlarımızı değerlendirdik. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Duygu Uzel ile "çocuk edebiyatında tema olarak doğa ve hayvan" üzerine sohbet ettik. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Topluluk katılımcılarımızdan Sevgili Nermin Şenol Kalyoncu'nun üç yeni kitabı Bu Yayınları'ndan çıktı. Çok tebrik ederiz. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Elif Çelebi ile "çocuğun bulunduğu kente ait hissetmesini kitaplarla sağlamak" üzerine sohbet ettik. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Dilge Güney'in rehberliğinde düzenlenen Eksi 18 Kampüs'te "Çocuk ve gençlik edebiyatı nedir, başka dil ve kültürlere nasıl çevrilir?" teması ile Ali Arda'yı ağırlayacağız. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Topluluğumuz tarafından desteklenen Kıpırtı Çocuk, 2. sayısı ile yayın hayatına devam ediyor. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Sevin Sezgin ile "antik çağdan günümüze çocuk" üzerine sohbet ettik. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Öğretmen Kulübü Buluşmalar'ının 212'ncisi, 7 Mayıs 2021 Cuma günü 20.00 - 22.00 arasında düzenlenecek. Kıpırtı Çocuk'un konuşulacağı bu programı tüm topluluk olarak davetliyiz. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Dilge Güney'in rehberliğinde düzenlenen Eksi 18 Kampüs'te "Çocuk Edebiyatında Sansür" teması ile Prof. Dr. Neslihan Kansu Yetkiner'i ağırladık. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Buket Başaran Akkaya ile "tiyatroda çocuk oyunları ve sahne tasarımı" üzerine sohbet ettik. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Başak Fındıkçıoğlu ve Ece Kanber'in rehberliğinde topluluk katılımcılarımızın birbirini daha iyi tanıması ve daha etkin bir ortam yaratılabilmesi için Kahve Sohbetleri başladı. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Neriman Ekinci ile ""kitaplarla bibliyoterapi ve sözsüz kitaplarla görsel okuma" üzerine sohbet ettik. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Ümit Kireççi ile "çocuk ve çizgi roman" üzerine sohbet ettik. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Sevinç Yağan ile "Kütüphanede çocuk var!" üzerine sohbet ettik. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Topluluk katılımcılarımızdan sevgili Kader Varlık, E-bebek dergisi için Nevzat Öğretmenimiz ile söyleşti. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Nevzat Süer Sezgin'in derlediği ve topluluğumuzun on sekiz güçlü kaleminin katkı koyduğu "Haydi Tut Elimi" derlemesi raflardaki yerini aldı. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Dilge Güney ile "dijitalleşen dünyanın çocuk edebiyatına etkisi " üzerine sohbet ettik. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Hicabi Demirci ile "karikatür ve çocuk" üzerine sohbet ettik. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Kıpırtı Çocuk, Eksi 18 Edebiyat Topluluğu'nun ortak aklı ve emek birliği ile 1 Mart 2021'de yayın hayatına başladı. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Kıpırtı Çocuk, Eksi 18 Edebiyat Topluluğu'nun ortak aklı ve emek birliği ile 1 Mart 2021'de yayın hayatına başladı. Dergimizin ortaya çıkış hikayesini, tasarım aşamasını, çalışma prensiplerini ve gelecek hayallerini topluluğumuz ile paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.
Buluşma Tarihi: 3 Mart 2021 Çarşamba, 20.00 - 21.00
Buluşma Bağlantısı: https://zoom.us/j/3238532844
Sevgili Gönül Çatalcalı ile "çocuklara mizah yazmanın zorlukları ve güzel yanları" üzerine sohbet ettik. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Nilay Yılmaz ile "sivil toplum örgütlerinin okuma kültürüne katkısı" üzerine sohbet ettik. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Dil, bir milletin; tarihsel, kültürel, sosyal benliğini oluşturan ve içindeki bireyleri maddi ve manevi yönden ortak bir değerde buluşturan canlı bir varlıktır. Böylesine bir değeri en doğru şekilde sahiplenmek, onu dış etmenlerin yıpratıcı etkisinden korumak, insanın kendi öz benliğini korumak kadar önemlidir. (devamını okumak için tıklayınız.)
Sevgili Nermin Şenol ile "çocuklarla yaratıcı yazma çalışmaları" üzerine sohbet ettik. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili öğretmenimiz Nevzat Süer Sezgin rehberliğinde düzenlenen "Yetişkinler için Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" programının son grubundaki katılımcılarımızdan on bir kişi topluluğumuzdaki yerini aldı. İyi ki geldiniz :)
Beste Örge Sağlam, Bilge Aydilek, Esen Soydan Can, Esra Yazdıç Demir, Gizem Ezan Dilan Dündar, Gülseren Mungan, Nur Ceren Demirci Kılıç, Özlem Tuncay, Sevinç Yağan
Katılımcılarımızı daha yakından tanımak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Ayfer Demirtaş ile "Çalışılması zor konuları çalışmak " üzerine sohbet ettik. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Çocuk ve gençlik edebiyatını kendine mesele edinmiş yazar ve yazar adaylarından oluşan topluluğumuzun öğrenme merakını besleyecek, üretme isteğini pekiştirecek bir eğitim modelini, yaşam boyu öğrenme ilkesine uygun olarak tasarladık ve adına da "Eksi 18 Kampüs" dedik. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Oyun oynamak benim için önemli bir yere sahip. Oyunla birlikte, geçirdiğim o yorgun günü bir nebze olsun unutuyorum. Ya da oynadığım o oyunda görmediğim bir pencere çıkıyor. Böylelikle bambaşka bir dünya beni bekliyor. (devamını okumak için tıklayınız.)
Sevgili Gülay Pamuk ile "Çocukların dil gelişiminde kitapların rolü " üzerine sohbet ettik. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Adından da anlaşılacağı gibi, topluluk katılımcılarımızın, topluluk katılımcılarımız ve ilgili olan herkes için, topluluğumuzun mesele edindiğini konular ile ilgili yazı yazabileceği bir alanımız oldu :) Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Kardelen Özdemir ile "PYP sorgulama temalarında çocuk kitapları" üzerine sohbet ettik. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Farklı zamanlarda öğretmenimiz Nevzat Süer Sezgin’den eğitim almış topluluk katılımcılarımızın birbirlerini daha iyi tanıması, birlikte zaman geçirebilecekleri ve üretim yapabilecekleri ortak alanların ortaya çıkması için sevgili Cenk Öztekin, Başak Fındıkçıoğlu ve Ece Kanber'in bir çağrısı ile ilk büyük buluşmamızı yaptık. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Ece Kanber ile "çocuk, edebiyat ve felsefe" üzerine sohbet ettik. Konu bunlar, konuk da Ece olunca temposu yüksek bir program oldu. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Bu proje, topluluk katılımcılarımız içindir.
Farklı zamanlarda öğretmenimiz Nevzat Süer Sezgin’den eğitim almış topluluk katılımcılarımızın birbirlerini daha iyi tanıması, birlikte zaman geçirebilecekleri ve üretim yapabilecekleri ortak alanların ortaya çıkması için sevgili Cenk Öztekin, Başak Fındıkçıoğlu ve Ece Kanber'in bir çağrısı var: Gelin Tanış Olalım! Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Sultan Serdar Doksöz ile "şiir ve çocuk gelişimi" üzerine sohbet ettik. Şiir gibi masalları ya da masal gibi şiirleri kendine mesele edinmiş, anne ve öğretmenlik rolleri ile estetik kaygıları harmanlamayı başarmış sevgili Sultan Serdar Doksöz öğretmenimiz ile çok keyifli bir yayın oldu. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Dostluğun, duyarlı olmanın, güvenmenin güzelliğini fark ettirmek, bizden farklı olan canlıların duygularını dile getirerek çocukların zengin bir iç görü edinmesi gayesi ile kaleme alınan Çikolata Gibi kitabı hakkında ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgili Nevzat Süer Sezgin öğretmenimiz rehberliğindeki "Yetişkinler için Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" programının yeni dönemi, 6 Ocak 2021 Çarşamba günü düzenlediğimiz tanışma toplantısı ile başladı.
Katılımcılarımızdan sevgili Nazlı Solgun'un, Luna Yayınları'ndan "Le Naz Fabl" adı ile yayınlandı. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Öğretmen Kulübü'nün en büyük etkinlerinden olan Buluşmalar'ın 194.'sü, 1 Ocak 2021 Cuma günü 20.00 - 22.00 saatleri arasında düzenlendi. Ah Korona Vah Korona Öyküleri kitabına emek verenlerin misafir olduğu etkinliğin video kaydına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Öğretmen Kulübü etkinliklerinden olan Açık Atölyeler'in 5.'sine topluluk katılımcılarımızdan sevgili Dilge Güney konuk oldu. 20 Aralık 2020 Pazar günü 10.00 - 12.00 arasında düzenlenen atölyenin ayrıntıları için buraya tıklayabilirsiniz.